ελληνικά

Είμαστε μια ομάδα μαθητών μεταξύ 12 και 16 ετών της σχολής Scuola Vivante στην Ελβετία. Κάθε χρόνο κάνουμε ένα επιμορφωτικό ταξίδι, το οποίο σχεδιάζουμε, προετοιμάζουμε και χρηματοδοτούμε οι ίδιοι. Φέτος, ο προορισμός μας είναι το ελληνικό νησί Κεφαλονιά στο Ιόνιο πέλαγος,

Πριν έναν χρόνο περίπου, η Αλίκη Πάνου, θαλάσσια βιολόγος, μας επισκέφθηκε και μας μίλησε για την απειλούμενη μεσογειακή φώκια. Ενθουσιαστήκαμε και είχαμε την ιδέα να ενσωματώσουμε στο προγραμματισμένο οδοιπορικό μας στα χνάρια του ελβετικού τμήματος της διαδρομής των προσκυνητών του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα στην Ισπανία και μια καμπάνια για συλλογή δωρεών για την ΜΚΟ Αρχιπέλαγος που έχει ιδρύσει η Αλίκη Πάνου μαζί με άλλους. Τελικά καταφέραμε να μαζέψουμε περίπου 2000 ελβετικά φράγκα.

Στις αρχές του τρέχοντος σχολικού έτους, όταν κάναμε τις πρώτες σκέψεις για το που θα οργανώσουμε το ετήσιο ταξίδι μας, ήρθε η πρόσκληση της Αλίκης Πάνου να επισκεφθούμε την Κεφαλονιά και να γνωρίσουμε από κοντά το Αρχιπέλαγος και την δουλειά που κάνει η οργάνωση. Αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το νησί και από τότε μαζεύουμε πληροφορίες για την Ελλάδα, την Κεφαλονιά και άλλα σχετικά θέματα, όπως η θαλάσσια βιολογία, η ελληνική ιστορία, και η ελληνική γλώσσα. Αυτήν την φορά, ο στόχος μας είναι να μαζέψουμε ακόμη παραπάνω δωρεές από πέρσι για το Αρχιπέλαγος.